Termeni si Conditii de inchiriere

Pentru incheierea contractului de inchiriere sunt necesare un act de identitate si permisul de conducere.

Clientul si conducatorii desemnati, trebuie sa aiba minim 21 de ani si sa fie posesorii unui permis de conducere valid, cu o vechime mai mare de 1 an.

Tarifele pentru inchiriere masini sunt stabilite in Euro si contin TVA si asigurarile catre terti.

Plata se face in avans, in euro sau lei, la cursul BNR din ziua efectuarii platii, in numerar, cu cardul bancar sau prin ordin de plata bancar. La livrarea masinii inchiriate se solicita o garantie de 200-500 Euro, in functie de clasa masinii inchiriate.

Aceasta suma va fi returnata clientului la sfarsitul contractului mai putin in urmatoarele situatii
- autovehiculul inchiriat este returnat intr-o stare estetica si /sau de functionare diferita de cea in care a fost predat,
- in cazul in care autovehiculul este furat sau pierdut , precum si in cazul pierderii cheilor originale ale autovehiculului, a placutelor de inmatriculare si a documentelor originale de inmatriculare.
- in caz de daune sau accidente cauzate autovehiculului inchiriat, daca acestea nu sunt acoperite de firma de asigurare.

Combustibilul nu este inclus in pret si se afla in sarcina clientului. Masina de inchiriat se livreaza cu rezervorul plin, urmand a fi recuperata in aceeasi stare. La recuperarea masinii inchiriate, pentru combustibilul lipsa indicat la bord se calculeaza diferenta si se achita de client separat sau din garantie. Uleiul si intretinerea autovehiculului inchiriat sunt in sarcina locatorului.

Livrarea si restituirea autoturismului inchiriat se face la locul, data si ora stabilite de client, fara costuri sau tarife suplimentare pe raza orasului Bucuresti, in intervalul orar 8-19 de luni pana vineri si 8-16 sambata. Pentru livrarile si restituirile in afara acestui program se percepe o taxa suplimentara de 25 euro cu TVA inclus. Daca se doreste inchirierea masinii cu sofer se percepe o taxa suplimentara de 50 de euro cu TVA inclus. Livrarea si restituirea autovehiculului se poate efectua si la alte locatii din tara, cu acordul locatorului si pe baza unui tarif convenit.

Autoturismul inchiriat va fi predat clientului in conditii generale bune, fara defectiuni ascunse sau vizibile, orice informatie asupra conditiilor de prezentare ale autoturismului fiind facuta in contract. Clientul va returna autoturismul inchiriat impreuna cu actele, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizata in Contractul de inchiriere. In caz de intarzieri anuntate, de pana la o ora, nu se percep tarife suplimentare. La returnarea autoturismului inchiriat cu o intarziere anuntata de pana la 4 ore fata de ora specificata in contractul de Inchiriere, se percepe un tarif suplimentar pentru o jumatate de zi de inchiriere, iar la intarzieri de mai mult de 4 ore se percepe un tarif suplimentar pentru o zi de inchiriere.

Prelungirea contractului se poate solicita prin e-mail sau telefonic, cu minimum 12 ore inainte de expirarea acestuia. Autoturismul inchiriat se declara furat la Politie daca intarzierea nu se anunta.

Clientul trebuie :
- sa conduca vehiculul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice. Este interzisa conducerea lui pe drumuri de tara neasfaltate, nemarcate, paduri sau drumuri forestiere.
-sa pastreze in permanenta cheile si talonul asupra sa atunci cand nu se afla in autoturismul inchiriat si sa nu le incredinteze altei personae care nu figureaza in contractual de inchirire.
- sa nu foloseasca autoturismul inchiriat in curse, teste, sau pentru a impinge sau remorca alte vehicule sau remorci.
-sa nu lase masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaj) cu cheile in contact
-sa utilizeze autovehiculul inchiriat in concordanta cu instructiunile de folosire emise de producatorul acestuia.

Autovehiculul inchiriat este asigurat pentru daune cauzate tertilor numai pentru perioada de inchiriere specificata in Contractul de Inchiriere. In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Firma de Asigurari si la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizare de reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in cazul in care clientul este vinovat, daca nu este vinovat dar este implicat, si chiar daca partea responsabila nu este identificata (exemplu: daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile TOTALE DE REPARATII.

Dupa expirarea perioadei de inchiriere clientul ramane responsabil pentru plata amenzilor sau a altor costuri depistate ulterior chiar daca contractual a expirat.
In cazul producerii unui accident din culpa exclusiva a clientului, acesta va achita locatorului si 30% din valoarea contractului de inchiriere care ar fi putut incheiat pe perioada in care autovehicul este imobilizat in service pentru reparatii.

Pentru orice incident in care este implicat autovehiculul si care se soldeaza cu daune, exista o fransiza de 100 de euro +TVA, care va fi facturata clientului.

 

Parteneri